Taxi oosterhout

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Een Taxi breda, ook wel bekend als een taxi of een cabine, is een type voertuig dat wordt gehuurd met een chauffeur, gebruikt door een enkele passagier of een kleine groep passagiers, vaak voor een niet gedeelde rit. Een Taxi breda vervoert passagiers tussen locaties naar keuze. Dit verschilt van het openbaar vervoer, waar de ophaal- en afhaallocaties worden bepaald door de dienstverlener, niet door de klanten, hoewel de vraag naar vervoer en deeltaxi's een hybride bus/taxi-modus bieden.
Klik hier om uw beste service te boeken Taxicentrale breda
Er zijn vier verschillende vormen van taxibreda, die kunnen worden geïdentificeerd door licht verschillende termen in verschillende landen:

Hackney-auto's, ook wel bekend als openbare huur-, befaamde of straattaxi's, met een vergunning om in de hele gemeenschap te befokken.
Particuliere huurvoertuigen, ook wel minicabs of privé-huurtaxi's genoemd, die alleen een vergunning hebben om vooraf te reserveren.
Taxibussen, ook in vele variaties in de ontwikkelingslanden als jitney of jeepney, die opereren op vooraf ingestelde routes die getypeerd worden door meerdere haltes en meerdere onafhankelijke passagiers.
Limousines, gespecialiseerd voertuig met vergunning voor gebruik door middel van voorboeking
Hoewel de soorten voertuigen en de wijze van regulering, verhuur, dispatching en onderhandeling over de betaling van land tot land aanzienlijk verschillen, bestaan er veel gemeenschappelijke kenmerken. Geschillen over de vraag of smartphone-gebaseerde rittenhageldiensten moeten worden gereguleerd, omdat de taxi's in sommige rechtsgebieden een nieuwe classificatie hebben gecreëerd, die transportnetwerkbedrijf wordt genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *