Byparis Oorbel

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.
Een oorbel is een sieraad dat via een piercing in de oorlel of een ander uitwendig deel van het oor aan het oor is bevestigd (behalve in het geval van clip-oorbellen, die aan de kwab vastzitten). Oorbellen worden door beide geslachten gedragen en zijn door verschillende beschavingen in verschillende tijden gebruikt.

Locaties voor andere piercings dan de oorlel zijn onder andere de toren, tragus en over de helix (zie afbeelding rechts). De eenvoudige term "oorpiercing" verwijst meestal naar een oorlelpiercing, terwijl piercings in het bovenste deel van het uitwendige oor vaak "kraakbeenpiercing" worden genoemd. Kraakbeenpiercings zijn complexer om te presteren dan oorlelpiercings en hebben meer tijd nodig om te genezen.
Klik hier om te kopen: Byparis Oorbel
Oorbellen kunnen worden gemaakt van een willekeurig aantal materialen, waaronder metaal, plastic, glas, edelsteen, kralen, hout, botten en andere materialen. De ontwerpen variƫren van kleine lussen en noppen tot grote platen en hangende voorwerpen. De grootte wordt uiteindelijk beperkt door het fysieke vermogen van de oorlel om de oorbel vast te houden zonder te scheuren. Zware oorbellen die gedurende langere tijd worden gedragen, kunnen echter leiden tot het uitrekken van de oorlel en het doorprikken van de oorlel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *